Roślinne nuggetsy to kolejna propozycja sieci fast foodów- Burger King. Oprócz niej, wegetarianie mogą znaleźć tam także burgera Plant-based Whopper. Obie z nich powstały z pewnością w odpowiedzi na zapotrzebowanie gości, którzy dopytywali o roślinne opcje w menu restauracji – to rozwiązanie dla wszystkich, zwłaszcza dla tych którzy chcąc ograniczać spożycie mięsa, jednocześnie poszukują bezkompromisowego smaku. Roślinne nuggetsy na bazie soi, podobnie jak te oryginalne z kurczaka, są chrupiące z zewnątrz, a delikatne i soczyste w środku.
Recepturę nowych roślinnych nuggetsów, podobnie jak Plant-based Whopper, Burger King opracował z uznaną marką The Vegetarian Butcher, która od lat pracuje nad roślinnymi zamiennikami mięsa.
Roślinne nuggetsy dostępne są w całej Polsce od 13 kwietnia.
– Zawsze stawiamy naszych gości na pierwszym miejscu i stale szukamy możliwości zapewnienia im nowych smacznych alternatyw. Dlatego od teraz mamy szczególną przyjemność zaproponować naszym gościom restauracji BK w Polsce nuggetsy na bazie roślin. Ci, którzy mieli już możliwość ich spróbowania i porównania z tymi z kurczaka, uważają, że są równie pyszne. Naprawdę warto to sprawdzić! – mówiła portalowi nowymarketing.pl Zuzanna Kilar, brand manager Burger King Polska.