Jajko

i

Autor: pixabay.com

Jajecznica BEZ JAJEK? To możliwe i... bardzo smaczne i sycące! Jak smakuje wegańska jajecznica?

2022-04-07 11:02

Dla wielu idealne śniadanie to prostota w najczystszej formie - jajecznica. Przepis na nią zna każdy, można go dowolnie modyfikować a i tak smakować będzie obłędnie. A co, jak zabraknie nam jajek? Nic straconego. Można zrobić wegańską jajecznicę! Jak to możliwe?

Wielu z nas nie jest w stanie wyobrazić sobie jajecznicy BEZ jajek. Okazuje się, że to możliwe, a jak zapewniają strony z przepisami kulinarnymi - bardzo smaczne i sycące! 

Taka jajecznica bez jajek jest świetną alternatywą dla osób, które jajek jeść nie mogą lub po prostu nie chcą, a jednak za jajecznica tęsknią.

"Smakuje jajkiem, ma przyjemna strukturę, pachnie jajkiem tak, że mi łakomy pies po domu biega i piszczy. Jak to mówimy, trzeba sobie radzić i nawet jak się nie da czegoś ugotować, to się da" - opisuje jeden z blogów kulinarnych. 

Cały sekret polega na tym, żeby zamiast jajek dodać tofu i zadbać o "jajecznicowe" dodatki w postaci szczypiorku, pomidorów czy cebuli. Można również zmienić dodatki wedle swojego uznania i dodać np. grzyby lub inne warzywa. Będzie smakowała z pewnością nie tylko weganom! 

Drugie urodziny FakeHunter i blisko 2 tysiące zweryfikowanych fake newsów