Wielu z nas nie jest w stanie wyobrazić sobie jajecznicy BEZ jajek. Okazuje się, że to możliwe, a jak zapewniają strony z przepisami kulinarnymi - bardzo smaczne i sycące!
Taka jajecznica bez jajek jest świetną alternatywą dla osób, które jajek jeść nie mogą lub po prostu nie chcą, a jednak za jajecznica tęsknią.
"Smakuje jajkiem, ma przyjemna strukturę, pachnie jajkiem tak, że mi łakomy pies po domu biega i piszczy. Jak to mówimy, trzeba sobie radzić i nawet jak się nie da czegoś ugotować, to się da" - opisuje jeden z blogów kulinarnych.
Polecany artykuł:
Cały sekret polega na tym, żeby zamiast jajek dodać tofu i zadbać o "jajecznicowe" dodatki w postaci szczypiorku, pomidorów czy cebuli. Można również zmienić dodatki wedle swojego uznania i dodać np. grzyby lub inne warzywa. Będzie smakowała z pewnością nie tylko weganom!