Nie wszystko jest tak proste, jak się wydaje. Magda Gessler, która sama jest właścicielką kilku znanych restauracji, wielokrotnie podkreślała, że gastronomia to branża wymagająca, gdzie na sukces składają się pasja, ogromne zaangażowanie i stalowe nerwy. W wywiadzie da Jastrząb Post podkreśliła, że nie zna trudniejszego biznesu.
Ja nie znam trudniejszej pracy, większego poświęcenia i zaangażowania, które mogą się skończyć największym sukcesem, poza gotowaniem. To jest gorsze od wojska. To naprawdę jest bardzo ciężka praca. (...) Trzeba to kochać, kochać ludzi, robić fantastyczną atmosferę, nie myśleć tylko o własnym portfelu, ale też być przygotowanym na różne sytuacje. Trzeba być otoczonym prawnikami, nawet psychologiem, lekarzem. Trzeba sprawdzać, kogo mamy w załodze, czy ludzie są zdrowi, czy są fizycznie przygotowani do pracy - zdradziła.
Restauratorka wie, że kluczem do powodzenia jest nie tylko wystrój lokalu czy wyśmienite jedzenie, ale także umiejętność zarządzania zespołem, w którym – jak twierdzi – istotne jest, by każdy był zdrowy i gotowy na wyzwania. Takie też wartości przekazuje osobom biorącym udział w programie. ci, którzy jej posłuchają mogą liczyć na ogromne zmiany.
Zobacz też: "Kuchenne rewolucje" to ustawka? Magda Gessler powiedziała, jak jest naprawdę
Kuchenne Rewolucje - ile zarabiają restauracje?
Wyjątkowy styl i wyczucie smaku Magdy Gessler sprawiają, że restauracje, które niegdyś zarabiały 1500 zł dziennie, po wizycie gwiazdy osiągają obrót rzędu 15–20 tysięcy złotych dziennie. Przykładem takiego sukcesu jest warszawska restauracja "Ragazzi da mangiare”.
Restauracja taka jak "Ragazzi da mangiare", która ma dwie osoby gotujące i 8 stolików, robi od 18 do 20 tysięcy dziennie obrotu. Czyli taka droga pizza ma wzięcie
"Kuchenne Rewolucje” nie tylko zmieniają wnętrza i menu restauracji, ale także mentalność właścicieli. Gessler przekonuje ich, że warto dbać o jakość produktów i budować przyjazną atmosferę, co ostatecznie przyciąga klientów i zwiększa ich lojalność.
Zobacz galerię: Magda Gessler z ukochanym Waldemarem