Kanion to restauracja, którą Agata i Marek otworzyli w chętnie odwiedzanej przez turystów Szklarskiej Porębie. Chociaż właściciele zatrudnili na szefa kuchni Artura, który z genialnym wynikiem ukończył szkołę gastronomiczną, to lokal nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ze względu na brak rozwiązań, które przyciągnęłyby do knajpy klientów, właściciele zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler.
Kuchenne Rewolucje w Szklarskiej Porębie
Znana restauratorka wprowadziła sporo zmian w lokalu Agaty i Marka. Jedna z nich to nowe menu. Wcześniej Kanion oferował prawie wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Po rewolucji Magdy Gessler w menu króluje wołowina. Jednak klienci w karcie znajdą też domowe obiady, makaron i pizzę. Magda Gessler zmieniła też nazwę restauracji. Dawny Kanion to teraz Bistro Sztufada, które znajdziecie w Szklarskiej Porębie przy ulicy 1 Maja 18A.