Święta Wielkanocne 2014: Lies - jaką mają receptę na udane Święta? [WYWIAD + AUDIO + FOTY]

2014-04-07 17:08

Jak Lies spędza Święta Wielkanocne i Lany Poniedziałek? Dowiedz się też jaki mają przepis na danie wielkanocne - jajka faszerowane kremem z tuńczyka. Cały wywiad na Święta Wielkanoc 2014 jest już na ESKA.pl.

Święta Wielkanocne 2014 - co zrobić, żeby były idealne? Co przygotować na Wielkanoc 2014? Jak zrobić pisanki? Odpowiedzi na te między pytania udzielają chłopaki z zespołu Lies.

A my oprócz wywiadu serwujemy Wam hit zespołu Nakręceni. Numer ten znalazł się na albumie Young Stars, który promuje zbliżający się wielkimi krokami festiwal Young Stars. Festiwal jest tworzony przez młodych wokalistów i do takiej samej grupy docelowej jest kierowany. Nakręceni Lies na żywo zabrzmi już 26 kwietnia w Poznaniu.

Tymczasem zachęcamy Was do słuchania przebojów Young Stars na eskaGO. Tam też z pewnością usłyszycie Lies.

ESKA.pl: Jak spędzacie Święta Wielkanocne?

Lies: Wielkanoc spędzamy w gronie rodziny, w związku, iż każdy z członków zespołu studiuje i mieszka w innym mieście jest to idealna okazja żeby trochę czasu spędzić z najbliższymi.

ESKA.pl: Jaki macie przepis na udane Święta Wielkanocne?

Lies: Idealnym przepisem na udane Święta Wielkanocne jest oczywiście spędzanie tych świąt w gronie rodziny i najbliższych, koniecznie "babka" wielkanocna, która wtedy smakuje wyjątkowo dobrze oraz wspólne dekorowanie jajek.

ESKA.pl: Przepis na udane Święta od Lies znamy, to może zdradzicie nam jakiś przepis kulinarny na Święta Wielkanocne.

Lies: Przepis na smaczne jajka faszerowane kremem z tuńczyka, w sam raz na Wielkanoc.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupki i przekroić na pół. Z jajek wyjąć żółtka. Do miski wrzuć żółtka, odcedzonego tuńczyka, a także dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość wymieszać na jednolitą masę. Przygotowaną masę doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszać. Na talerzu ułożyć połówki jajek i wypełnij je masą. Smacznego!

ESKA.pl: Skoro przy jedzeniu jesteśmy... to jaka jest Wasza ulubiona potrawa?

Lies: Oczywiście barszcz biały, a w szczególności podany w chlebku.

ESKA.pl: Przepis na jajka faszerowane kremem z tuńczyka dostaliśmy. A jak robicie pisanki?


Lies: Zazwyczaj pisanki robiliśmy z wydmuszek, zawsze pozbawianiem się żółtka i białka zajmowała się mama, po czym wspólnie z resztą rodzinki malowaliśmy je farbami - opowiada wokalista zespołu Lies. Udanego przepisu na pisankę nie ma, liczy się inwencja twórcza trochę kreatywności i co najważniejsze zrobienie jej z sercem.

ESKA.pl: I nasze ostatnie pytanie. Najzabawniejsza sytuacja w Lany Poniedziałek.


ESKA.pl: U naszego gitarzysty w pewien poniedziałek Wielkanocny pękła rura z wodą, do tego stopnia, ze zalała cały parter i ten dzień musieli spędzić w kaloszach, wylewając w wiaderkach wodę. To był naprawdę "mokry" śmigus dyngus.

Lies - Nakręceni