Święta Wielkanocne 2014: Artur Strączek i jego przepis na idealną Wielkanoc [WYWIAD + AUDIO]

2014-04-16 13:59

Artur Strączek dla ESKA.pl przygotował przepis na pyszną babkę cytrynową. Piosenkarz z ekipy Young Stars Festival zdradza także do czego potrzebne mu są w czasie Świąt Wielkanocnych strzykawki... Przeczytaj cały wielkanocny wywiad z Arturem Strączkiem na ESKA.pl!

Święta Wielkanocne - jak je spędza Artur Strączek? Gwiazda Young Stars Festival zdradza nam przepis na babkę cytrynową oraz opowiada jak wygląda Wielkanoc w jego rodzinie.

Artur Strączek wystąpi podczas Young Stars Festival, który odbędzie się 26 kwietnia w Poznaniu. Młody wokalista zaśpiewa tam utwór Oddam Ci Ból.

>>> eskaGO - najlepsze radio online!

Już teraz zachęcamy Was do przeczytania całego wywiadu z Arturem Strączkiem, z którego dowiecie się jak młody piosenkarz spędza Święta Wielkanocne, jakie jest jego ulubione świąteczne danie oraz jakie zabawne i nieco straszne sytuacje zdarzyły mu się w Lany Poniedziałek.

ESKA.pl: Jak spędzasz Wielkanoc?

Artur Strączek: Tradycyjnie Wielkanoc spędzam w gronie rodzinnym. Jako najmłodszy członek rodziny co roku chodzę święcić potrawy wielkanocne, a w Lany Poniedziałek jestem zawsze zabezpieczony w kilka strzykawek z wodą, więc lepiej nie wchodzić mi w drogę.

ESKA.pl: Jaki jest według Ciebie idealny sposób na udane Święta Wielkanocne?

Artur Strączek: Dla mnie idealne Święta Wielkanocne to po prostu wspólnie spędzony czas z rodziną. W święta zawsze znajdzie się chwila na refleksję i odpoczynek od codziennej bieganiny.

ESKA.pl: Mógłbyś podzielić się z nami jakimś przepisem na danie wielkanocne?

Artur Strączek: Uwielbiam babkę cytrynową, którą piecze co roku moja mama. Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, sokiem i skórką z cytryny. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy z masą. Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy około 35 minut  w piekarniku nagrzanym do 170 stopni aż patyczek, który włożymy do ciasta będzie suchy.

ESKA.pl: Dobrze wiesz, jak przygotować babkę. A jaka jest Twoja ulubiona potrawa wielkanocna?

Artur Strączek: Moja ulubiona potrawa wielkanocna to żurek gotowany na wędzonce z jajkiem i wiejską kiełbaską – pycha!

ESKA.pl: Powiedz nam, jak zrobić idealną pisankę?

Artur Strączek: Nie wiem jaka jest idealna recepta na pisankę. Wiem, że można ją zrobić z wydmuszek jajka i na pewno musi być bardzo kolorowo.

ESKA.pl: Pomówmy o Lanym Poniedziałku - czy kojarzysz jakąś zabawną sytuację z tego dnia?

Artur Strączek: Jeśli jest tylko ładna pogoda, to ze znajomymi robimy wojnę w oblewanego. Zdarzyło mi się, że idąc ulicą zostałem oblany wiadrem wody przez osobę jadącą samochodem. Potrafię też zrobić mokrą pobudkę mojej rodzince.


Artur Strączek - Oddam Ci Ból