Święta zawsze są okazją do zorganizowanie prawdziwej wieczerzy. Co roku Polacy przygotowują swoje popisowe dnia, które mają zachwycić przybyłych gości. Barszcz czerwony, pierogi, krokiety, śledzie, ryba po grecku, mięsiwa, wypieki... to potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. W większości domów dania przygotowane są przez rodziny. Dla wielu osób wspólny czas w kuchni to jeden z elementów składających się na magię świąt. Nie wszyscy jednak mają czas lub umiejętności, aby przyszykować spektakularną kolację czy obiad. W związku z tym coraz większą popularnością cieszą się oferty przygotowywane przez restauracje. Catering można zamówić między innymi w lokalach słynnej restauratorki Magdy Gessler. Jakie ma ceny?
Świąteczne ceny u Magdy Gessler
Coraz więcej restauracji publikuje już swoje bożonarodzeniowe menu. Sprawdziliśmy, co oferuje w tym roku warszawska restauracja Polka, której właścicielką jest Magda Gessler. Karta dań jest bardzo obszerna, a ceny zróżnicowane. Czy zapłacilibyście tyle za świąteczny catering? Niżej znajdziecie niektóre propozycje gwiazdy Kuchennych rewolucji.
- Pierogi z kapustą i grzybami - 92 zł/1 kg
- Pierogi ruskie - 92 zł/1 kg
- Pierogi z mięsem - 92 zł/1 kg
- Kapusta z grochem - 58 zł/1 kg
- Dorsz po grecku - 52 zł/150 g
- Dorsz w galarecie z warzywami - 52 zł/150 g
- Tatar z kaparami, chili i grzybkami - 40 zł
- Sałatka warzywna - 58 zł/1 kg
- Barszcz z uszkami - 26zł/350 ml
- Zupa grzybowa z łazankami - 28zł/350 ml
- Kaczka z miodem - 66 zł/600 g
- Wołowina w czerwonym winie z podgrzybkami - 60 zł/200 g
- Gołąbki z kaszą w sosie grzybowym - 40 zł/2 szt.
- Uszka z kapustą i grzybami - 92zł/1 kg
- Kluski śląskie - 38 zł/1 kg
- Sernik królewski z bakaliami - 90 zł/1 kg
- Makowiec - 150 zł/1,4 kg