kuchnia

Śniadaniowe trendy 2024. To może Cię zaskoczyć podczas BreakfastWeek!

2024-11-05 14:13

Listopad to idealny czas na kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Jeśli nie masz ochoty na poranne krzątanie się w kuchni, wybierz się na BreakfastWeek i spróbuj śniadaniowych propozycji Chefów na mieście. Wybór jest naprawdę duży – od dobrze znanych klasyków po zaskakujące nowości. Brioche z „mięsem” konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate, a może jajecznica bez jajek? To tylko niektóre z festiwalowych pyszności, którymi brawurowo rozpoczniesz dzień. Rezerwacje trwają!

Śniadania stają się nowym polem do eksperymentowania w świecie gastronomii. Chefowie prześcigają się w kreatywności, oferując nowatorskie, zdrowe i unikalne dania. Oto przegląd najciekawszych propozycji z tegorocznego Festiwalu BreakfastWeek. Autorskie menu i kawa na napoju roślinnym Alpro dostępne są w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 zł + opłata rezerwacyjna w wysokości 3,98 zł. Nie czekaj, Festiwal trwa tylko do 17 listopada! Już dziś odkrywaj nowe miejsca na śniadania i doświadczaj najnowszych kulinarnych trendów, o których mogłeś nawet jeszcze nie usłyszeć. Bon appétit!

Na BreakfastWeek zaprasza partner Festiwalu – marka Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.

Festiwalowe śniadania można rezerwować na stronie https://BreakfastWeek.pl w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie oraz we Wrocławiu. Grono festiwalowych miast i regionów w tej edycji powiększyło się o Szczecin i Śląsk. Wśród festiwalowych restauracji polecamy zajrzeć m.in. do krakowskiego Le Scandale, poznańskich BulwaR, ja_brzoza, Moment Cafe, Lavenda food&cake, MO.BAR i Nadzieja, szczecińskich Limone Cafe, Orsola Centrum, Restauracja Lokalna czy Winestone oraz śląskich Cremino Bakery, MUNDO food&people, MAGNUM 2.0, Same Maszkety i Szynówka 2.0. BreakfastWeek, tak jak RestaurantWeekⓇ, potrwa do 17 listopada.