Magda Gessler ostrzega Polaków. W wywiadzie dla Gazety Wyborczej, znana restauratorka wypowiedziała się an temat wigilijnych potraw. Okazuje się, że niektóre są wręcz niebezpieczne! Nie chodzi wcale o możliwość zadławienia się ością. Na świątecznych stołach królują ryby. Nie wszystkie produkty przechowywane są w odpowiednich warunkach. Co powinniśmy sobie w tym roku darować?
Uchi są picha - tego dowiadujemy się z filmiku, w którym amerykańscy dyplomaci smakują polskie potrawy świąteczne. Pracownicy ambasady USA w Polsce jak zwykle nie zawiedli i przygotowali okolicznościowe wideo na Boże Narodzenie. Rok temu Amerykanie amerykanie
Magda Gessler radzi - jakich ryb nie jeść?
Podczas wywiady dla GW Gessler powiedziała: 'Przemysł poszedł tak do przodu, że ani się nie kisi dobrze kapusty, ani nie soli dobrze śledzi. A śledź to fundament, bez niego nie ma wigilii Tyle że zamiast solić śledzia, wkłada się go na jeden dzień do solonej wody i potem sprzedaje. A w takiej wersji może być pełen tasiemca i naprawdę niebezpieczny'.
12 potraw wigilijnych ma wróżyć nam udane miesiące nadchodzącego roku. Wszystko co znajdzie się na stole ma znaczenie symboliczne. Potrawy powinny być jarskie, ale mimo wszystko obfite. Co takiego powinniśmy przygotować dla rodziny? Mamy dla was propozycje prostych potraw, k
Potrawy wigilijne - czego unikać?
Ryby to nie jedyne zagrożenie. W 2017 mieliśmy wyjątkowe zatrzęsienie grzybów. Nie wszyscy jednak potrafią je dobrze zbierać. Upewnijcie się czy na wasz talerz nie wpadł marynowany muchomorek. Jeśli wasz świąteczny karp smakuje dziwnie porzućcie konsumpcję! Możliwe, że sprzedano wam rybę, która ma więcej dni niż twierdzili w sklepie.