Majówka w tym roku jest piękna i słoneczna. Pogoda dopisała, warto zatem wybrać się w góry, nad morze, czy na mazury. Niezależnie od tego, który kierunek wybierzecie, będziecie musieli coś jeść. Lokale gastronomiczne nie zawsze jednak spełniają nasze oczekiwania. Nie tylko wysokie ceny mogą budzić niesmak turystów. Wiele restauracji odbiega od normy pod względem jakości i czystości, a konsekwencje zjedzenia posiłku w takim miejscu mogą być bardzo poważne. Jak się przed nimi ustrzec i jak rozpoznać te 'godne zaufania'?
Pogoda długoterminowa maj 2018 - prognoza na cały miesiąc jest optymistyczna? Jaka pogoda w maju 2018? Takie pytania zadają sobie osoby, które planują spędzić wszystkie weekendy na świeżym powietrzu lub po prostu zaplanowały sobie urlop w jednym z polskich miast. Okazuje s
Lokale gastronomiczne - 80% z nich oszukuje
Przed Majówką i wakacjami kontrole zostały przeprowadzone w 160 lokalach gastronomicznych. Aż w 80% stwierdzono nieprawidłowości, które wynikały z różnych przyczyn. Niektóre z nich zdecydowanie odbiegały od normy pod względem czystości. Inne nie wydawały paragonów fiskalnych. Poważny problem stanowi również serwowaniem gościom posiłków 'drugiej i trzeciej świeżości'. Restauracje każą sobie również płacić za doskonałe produkty, których tak naprawdę nie posiadają.
Nieuczciwe restauracje - jak ich uniknąć?
W Dzień Dobry TVN, emitowanym 30 kwietnia, poruszony został temat nieuczciwych restauratorów. O tym jak nie dać się oszukać opowiadała blogerka kulinarna - Natalia Sitarska. Pamiętać należy o sprawdzeniu czterech podstawowych rzeczy w lokalu: cennika, wykazu składników, zapachu i czystości. Wybierajcie restauracje polecane w internecie, pytajcie również o dobrą kuchnię miejscowych. Świetnie i szczerze doradzą wam zawodowi kierowcy.