Gessler krytykuje polskie świąteczne dania: 'Udawanie, że to smakuje, jest udręką'

i

Autor: Artur Zawadzki/REPORTER Magda Gessler

Magda Gessler krytykuje polskie świąteczne dania: 'Udawanie, że to smakuje, jest udręką'

2017-12-19 14:56

Magda Gessler ma, jak się okazuje, nie najlepsze zdanie o świątecznych przyzwyczajeniach Polaków. Restauratorka ostro skrytykowała jedno z popularnych wigilijnych dań. Domyślacie się które?

Magda Gessler słynie z tego, że raczej nie przebiera w słowach, kiedy coś nie przypadnie jej do gustu. Tym razem dostało się jednej z popularnych w naszym kraju świątecznych potraw. Gessler ma o niej naprawdę fatalne zdanie! Sprawdźcie, czy przypadkiem na waszym świątecznym stole nie wyląduje krytykowane przez kreatorkę smaku i stylu danie. Wiecie, o które chodzi?

Barszcz i grzybowa PRZEPIS - Magda Gessler poleca na Boże Narodzenie

Autor: brak danych

  Barszcz i grzybowa - przepis Magda Gessler na te zupy jest godny polecenia na Boże Narodzenie. Choć Polacy dzielą się na tych, którzy przygotowują na wigilię barszcz i na tych, którzy robią grzybową, to obie zupy są po równi symbo

Magda Gessler o Bożym Narodzeniu

16 grudnia na stronie Gazety Wyborczej ukazał się wywiad z Magdą Gessler, w którym opowiedziała, jak spędza Boże Narodzenie. Restauratorka mówiła dużo o swoich tradycjach świątecznych oraz potrawach, które przygotowuje. Magda uwielbia Święta, co zresztą bardzo często podkreśla. Na jej Instagramie pierwsze zdjęcie przy choince mogliśmy zobaczyć już... 29 listopada!

#choinka #canada #swieta#atmosfera #atu jeszcze 26 dni #dziwne # piekne #za wczesnie .., #mg Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official)

Gessler krytykuje świąteczne danie

Magda wypowiedziała się także na temat kulinarnych upodobań Polaków. Potrawą, która nie zyskała jej uznania, jest... smażony karp! Według restauratorki w naszym kraju jest źle przygotowywany. Aż się poci od tłuszczu, sterczą mu ości i śmierdzi mułem. Niestety, to jest koniec świata. Udawanie, że to jakoś smakuje, jest udręką dla całego domu i wszyscy się modlą, żeby wreszcie spłynął ze stołu - powiedziała Gessler. Sama restauratorka przygotowuje na Święta karpia po żydowsku: To siekany karp z cebulą i chałką, z pieprzem, otoczony mięsem karpia i zanurzony w galarecie. Ze słodkim porto i rodzynkami albo z malagą i rodzynkami oraz migdałami łupanymi i prażonymi.

Zgadzacie się z opinią Magdy Gessler odnośnie do smażonego karpia?