Restauracja Montenegro w Łodzi została założona przez Anię i Marcina, których oczarowała Czarnogóra, w której spędzili wakacje. Po powrocie do Łodzi okazało się, ze jest do przejęcia restauracja. Para postanowiła spróbować swoich sił w gastronomii i wykorzystać nadarzającą się okazję. Decyzję ułatwił fakt, że poprzednio restauracja należała własnie do mężczyzny z Czarnogóry. Niestety wraz ze zmianą właściciela zmienił się kucharz. Po jego odejściu zniknęli też klienci. Wszystko to sprawiło, że restauracja przestała przynosić jakiekolwiek dochody.
Montenegro w Kuchennych Rewolucjach
Magda Gessler postanowiła pomóc Ani i Marcinowi. Zmieniła przytłaczający wystrój restauracji i popracowała z właścicielami nad nowym menu, któremu nadano bardziej bałkański charakter. Po dwóch tygodniach od rewolucji Magda Gessler wróciła, by sprawdzić jak sobie radzą właściciele Montenegro. Restauratorka była zadowolona i ręwolucję zaakceptowała.