Melon kantalupa rozpoznasz po złoto-zielonej skórce, która jest pokryta charakterystyczną białą siateczką, a także po pomarańczowym miąższu. Fot. Thinkstockphotos
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Melon miodowy
Melon miodowy ma żółtą lub zielonkawą skórkę oraz żółty i słodki miąższ. Fot. Thinkstockphotos
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Melon galia
Melon galia ma żółtą skórkę, która również jest pokryta siateczką, oraz jasnozielony miąższ. Fot. Thinkstockphotos
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Melon seledyn
Melon seledyn ma zieloną skórkę pokrytą siateczką i seledynowy miąższ. Fot. Thinkstockphotos
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Melon melba
Melon melba ma kremową skórkę pokrytą siateczką i pomarańczowy miąższ. Fot. Thinkstockphotos