Magda Gessler jest chyba obecnie najpopularniejszą restauratorką w Polsce. Popularność dał jej udział w programie Kuchenne Rewolucje, w którym Magda robi wszystko, by nie radzące sobie na rynku restauracje stanęły na nogi. Magda Gessler nie zrezygnowała jednak z prowadzenia własnego biznesu. Gwiazda jest właścicielką kilku restauracji. Jedną z nich jest „U Fukiera” w centrum Warszawy. To właśnie świąteczne menu tego lokalu wzięli pod lupę dziennikarze Wprost.
Ile trzeba zapłacić za potrawy wigilijne z restauracji Magdy Gessler? Oto ceny, które podają dziennikarze Wprost.
- Śledź po kaszubsku (300 g) – 40 zł
- Sałatka jarzynowa (0,5 kg) – 46 zł
- Pierogi z kapustą i prawdziwkami (12 szt) – 90 zł
- Zupa czysta grzybowa (0,9 l) – 55 zł
- Barszcz czerwony (0,9 l) – 32 zł
- Uszka z borowikami do barszczu (20 szt) – 70 zł
- Kapusta z grzybami i pigwą (0,5 kg) – 65 zł
- Karp filet do smażenia bez ości (4 porcje po 200 g) – 82 zł
- Makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) – 110 zł
- Kompot z suszu taki jak w domu u mamy (0,9 l) – 30 zł
- Sandacz filet do smażenia (4 porcje po 200 g) – 92 zł
- Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (300 g) – 50 zł
Łatwo policzyć więc, że za wigilię z potrawami od „U Fukiera” trzeba zapłacić blisko 800 złotych.
Nie jest to mało, ale jeżeli chcielibyście przygotować potrawy sami, ale z przepisu Magdy Gessler, to mamy świetną wiadomość. Gwiazda otworzyła swój kanał w serwisie YouTube, gdzie możecie zobaczyć, jak przygotowuje potrawy wigilijne! :)