Tomasz Jakubiak na oczach całej Polski walczy z niezwykle ciężką chorobą. Odkąd zdiagnozowano u niego raka kości, jego życie zmieniło się w piekło. Postanowił się jednak nie poddawać i zawalczyć o swoje życie. Jednym z kluczowych momentów w jego leczeniu był wyjazd do Izraela, gdzie popularny kucharz skorzyształ z pomocy najlepszych specjalistów. Jego pobyt w szpitalu można było śledzić w jego mediach społecznościowych. Teraz postanowił jednak szczerze opowiedzieć o tym, co tak naprawdę przeżył w Izraelu. W rozmowie dla "Dzień Dobry TVN" Jakubiak opowiedział, że ból, z którym mierzył się w ostatnich tygodniach, był nie do opisania. Nie był w stanie wytrzymać bez najsilniejszych leków przeciwbólowych.
ZOBACZ TAKŻE: Tomasz Jakubiak ma problemy z poruszaniem się. "Nie jest lekko"
Tomasz Jakubiak o chorobie w "Dzień Dobry TVN"
Musieli mnie wręcz przypinać pasami do łóżka, bo ból przeszedł moje oczekiwania i w tej chorobie ten ból, to jest najgorsza rzecz, jaka może być, coś niebywałego. Guz kości, to takie coś jakby ktoś wam się wwiercał w udo, w ręce, w stopy. Szukasz tylko pozycji, żeby można było usiąść i odpocząć - opowiadał poruszony Tomasz Jakbubiak w "Dzień Dobry TVN".
Kucharz dodał, że głównym powodem, dla których wciąż walczy o życie, jest jego rodzina.
Nie wiem, skąd się bierze ta energia, ale fakt faktem, że sam siedząc po nocach zastanawiam się, skąd jeszcze mam siłę na to, żeby po prostu wstawać i to wszystko robić. Tu siedzi moja motywacja. Tam jest druga moja motywacja, mała, latająca po ziemi - mówił.
Kim jest Tomasz Jakubiak?
Tomasz Jakubiak to polski kucharz, restaurator i dziennikarz kulinarny. Był jurorem w programie „MasterChef Junior” i prowadził własne programy, m.in. „Jakubiak lokalnie”. Jest autorem książek kulinarnych i promuje kuchnię opartą na lokalnych składnikach.