Już niedługo warszawiacy i turyści będą mieli do wyboru nowe miejsce na kulinarnej mapie stolicy, należące do samego Roberta Lewandowskiego. Piłkarz dobrał do stworzenia projektu najlepszych współpracowników, a za menu i kształt lokalu odpowiada sam Tadeusz Müller, czyli syn Magdy Gessler i doświadczony restaurator. Wsparcie Robert ma też w domu - w końcu Anna Lewandowska to autorytet w kwestii zdrowego żywienia i właścicielka firmy cateringowej.
Polecany artykuł:
Restauracja Roberta Lewandowskiego otworzy się w Browarach Warszawskich. Lokal ma być naprawdę pokaźny, bo jego powierzchnia wyniesie 3300 metrów kwadratowych. Cała koncepcja opiera się na sports barach - ma być to miejsce, gdzie będzie można dobrze zjeść i cieszyć się sportem.
Szczegóły dotyczące restauracji zdradził Tadeusz Müller.
Robert Lewandowski otwiera restaurację
To będzie prawdziwy sports bar z krwi i kości, gdzie można poczuć sportowego ducha walki. Miejsce dla fanów sportu, ale też dla ludzi, którzy chcą zjeść fajny obiad w rodzinnej atmosferze. Koncept będzie inspirowany amerykańską kuchnią, ale więcej nie mogą powiedzieć. Otwieramy w czerwcu/lipcu.
Zawitacie do restauracji Roberta Lewandowskiego?
- powiedział restaurator w rozmowie z Jastrząb Post.
Ja zajmuję się stworzeniem menu, koncepcji tego, jak to miejsce ma wyglądać, czym ma zaskakiwać gości. Całym formatem miejsca, co nie jest łatwe, bo miejsce jest bardzo duże, jest około 3300 metrów kwadratowych, trzy kuchnie. Będziemy mieli mam nadzieję tabakę od wakacji. Tabaka w gastronomii to jest nic innego, jak ostry zachrzan na kuchni i to jest w slangu życia kulinarnego codzienne nasze określenie. Każdy chce mieć za drzwiami kuchni tabakę.
- dodał.
Syn Magdy Gessler wyjaśnił też, że Robert Lewandowski jest zaangażowany w każdy etap powstawania lokalu.
Jest na łączach. Dostaje wszystkie materiały, wszystkie dania i daje feedback. Rola Roberta na kształt menu jest jeszcze przed nami, bo dogrywamy jeszcze menu, są ostatnie szlify. To wygląda tak, że my to przygotowujemy od jakiegoś czasu w kuchni zewnętrznej, tam powstaje cały koncept, robimy całe menu, robimy taste panele gdzie próbujemy wszystkich tych dań. Udoskonalamy je, liczymy koszty, bo to jest najważniejsze w prowadzeniu restauracji. Rekrutujemy ludzi, dobieramy talerze. Teraz właśnie to wszystko się dzieje.