Magda Gessler jest najpopularniejszą restauratorką w Polsce. Jej lokale niezmiennie bardzo dobrze sobie radzą. Jedną z najpopularniejszych restauracji Magdy jest ta, która znajduje się na warszawskiej starówce, czyli “U Fukiera”. Można zjeść tam raczej polskie potrawy. Dziennikarze Faktu wyliczają, że w menu można znaleźć m.in. kotleta schabowego z kapustą (64 zł), flaki po warszawsku z pulpetami (31 zł), tatar z polędwicy (48 zł) czy pierogi ruskie z siekaną miętą (39 zł).
W internecie nie brakuje komentarzy, że takie ceny to prawdziwa drożyzna, a na wizytę w restauracji mogą pozwolić sobie tylko ludzie, którzy dużo zarabiają.
Ostatnio dziennikarz Faktu rozmawiał z Magdą Gessler. Zapytał ją właśnie o ceny w “U Fukiera”.
powiedziała Magda Gessler.
"Drogo" to znaczy, że coś jest fatalne, brzydkie, niesmaczne. Jak coś jest genialne i robione z bardzo dobrych produktów, które jakby nie było cały czas drożeją, to "drogo" nie istnieje (...) "Drogo" to jest, gdy płacimy za rzeczy sieciowe duże pieniądze. Ale jeśli ktoś wkłada w to pracę i jest to wręcz rzemiosło, bo coś jest robione ręcznie, to znaczy, że to nie jest drogo