Magda Gessler sprzedaje pierogi na jarmarku świątecznym w Warszawie

i

Autor: AKPA // Pexels Cena z kosmosu

Kulinaria

Magda Gessler rozstawiła budkę na jarmarku świątecznym. Za jednego pieroga trzeba zapłacić krocie

2024-11-28 14:52

Warszawski jarmark bożonarodzeniowy to miejsce magii i aromatycznych zapachów, które przyciągają głodnych mieszkańców stolicy oraz turystów. W tym roku uwagę odwiedzających przyciągnęła budka kulinarna znanej restauratorki Magdy Gessler. Jednak cena jej specjałów, szczególnie pierogów, wzbudziła niemałe kontrowersje.

Bożonarodzeniowy jarmark w Warszawie rozpoczął się 23 listopada 2024 roku i potrwa aż do 6 stycznia 2025. Usytuowany w urokliwym miejscu, na Międzymurzu Piotra Biegańskiego przy Placu Zamkowym, zachwyca zarówno świątecznymi dekoracjami, jak i szerokim wyborem produktów, od ręcznie robionych ozdób po kulinarne specjały. W tym roku na mapie jarmarku pojawiło się wyjątkowe stoisko "U Fukiera", należące do jednej z najbardziej rozpoznawalnych osobistości polskiej gastronomii – Magdy Gessler.

Mellina - MAgda Gessler TT1

Pierogi z kapustą i grzybami od Magdy Gessler w zaporowej cenie

Restauratorka, znana z niebanalnego podejścia do kuchni i umiejętności łączenia tradycji z nowoczesnością, zaproponowała gościom kilka klasycznych potraw w swojej autorskiej odsłonie. W ofercie znajdują się m.in. aromatyczne zupy, wykwintny bigos, rozmaite ciasta oraz pierogi z kapustą i grzybami. Wszystko przygotowane z dbałością o najwyższą jakość składników i finezję smaku.

Największe poruszenie wzbudziła jednak cena pierogów – 10 zł za jedną sztukę! Czy to nie za wiele za kawałek ciasta z odrobiną kapusty i grzybów? Warto samemu ocenić, udając się na jarmark. Zakładamy, że zapewne wiele osób skusi się, aby posmakować wyrobu sygnowanego nazwiskiem Gessler.