Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Wszystko dzięki Kuchennym Rewolucjom telewizji TVN. Program ten ma naprawdę sporą rzeszę fanów. Magda Gessler postanowiła to wykorzystać i nie tylko promować restauracje po Kuchennych Rewolucjach, ale też otworzyć swoją.
16 maja otworzyła w Gdyni Santo Porto – nowy lokal podający wyłącznie świeże ryby i owoce morza. Klienci restauracji będą samodzielnie wybierać produkty z lodowej lady, będą też mogli obserwować proces przyrządzania ich posiłku. W Santo Porto serwowane będą zarówno ryby z polskiego morza, jak i pochodzące z portów Półwyspu Iberyjskiego. Dominują takie barwy jak limonka, odcienie zieleni i szmaragdu. Nie zabrakło również lokalnych akcentów w postaci tradycyjnych wzorów kaszubskich.
To jest restauracja jak targowisko rybne, tu będą ryby na wejściu, każdy będzie tę rybę trzymał w łapie – ja chcę tą, chcę mniejszą – będziemy ją ważyć i taką, jaką zważymy, i taką. jakiej spojrzymy prosto w oczy, taką zjemy, bo będziemy widzieć, jak ją przygotowują w kuchni. Pomysł był od razu, patrzę, widzę i wiem, czuję i chcę to zrealizować. Są cudowni kucharze, z którymi kiedyś już pracowałam, niektórzy nowi, ale to są pasjonaci, którzy tak jak ja kochają jeść
mówi Magda Gessler w rozmowie z agencją informacyjną Newseria.
Zobaczcie całą rozmowę ze znaną restauratorką:
Wybieracie się do nowej restauracji Magdy Gessler?