Magda Gessler prowadzi na terenie Polski kilka świetnie prosperujących restauracji, które przyciągają wiele osób ciekawych kulinarnego kunsztu restauratorki. Jak co roku, gwiazda Kuchennych rewolucji przygotowała świąteczną ofertę cateringową. Ceny wprawiły internautów w osłupienie.
Polecany artykuł:
Makowiec Magdy Gessler za 450 złotych. "Chyba za tort i kucharkę razem"
W tym roku inflacja zaskoczyła wszystkich, a rosnące w zastraszającym tempie ceny, sprawiają, że Polacy zaciskają pasa. Przed nami jednak święta Bożego Narodzenia, które kojarzą się z suto zastawionym stołem, tradycyjnymi przysmakami, jak barszcz, grzybowa, pierogi, czy wszelkiego rodzaju słodkości. Trudno w tym czasie odmówić sobie ulubionych potraw.
Wiele osób z pewnością postawi na samodzielne przygotowanie rarytasów, choć pewnie znajdą się i tacy, którzy pokuszą się o zamówienie specjalnie przygotowanych dań. Naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów stanęła Magda Gessler, która opublikowała ofertę, w której znajdują się tradycyjne, świąteczne dania. Za pięć pierogów z kapustą i grzybami trzeba zapłacić 51 złotych, za 10 uszek z grzybami aż 70 złotych, za 500 gram pasztety z dziczyzny i grzybów trzeba dać 95 złotych, za niecały litr barszczu czerwonego 65 złotych, a za kilogram sernika 90 złotych.
Restauratorka przygotowała również coś niebywale wykwintnego - makowiec z mascarpone, wanilią, sokiem pomarańczowym i innymi najlepszymi dodatkami z pierwszej półki. Ten torcik został wyceniony na 450 złotych za sztukę.
500 zł to chyba za tort i kucharkę razem - czytamy w komentarzach.
Widocznie piekła w piekarniku na węgiel, dlatego taki drogi - napisał internauta.
Trzeba przyznać, że cena wgniata w fotel. Dla niektórych 450 złotych to budżet na całe wigilijne menu.