Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Zyskała ona popularność dzięki udziałowi w Kuchennych rewolucjach. Od tego czasu jej lokale przeżywają prawdziwe oblężenie. W lokalach można nie tylko zjeść pyszny obiad, ale też słodkości, które świetnie sprawdzą się jako deser.
Wśród tych pyszności znajdują się klasyczne pączki. I to właśnie ich ceny bardzo często wzbudzają skrajne emocje wśród klientów.
Rok temu “U Fukiera” pączek kosztował od 8 do 11 złotych (za sztukę). W tym roku ceny zostały podniesione. I tak pączek z wiśnią, różą lub maliną kosztuje aż 13 złotych.
Polecany artykuł:
powiedziała w rozmowie z Plejadą.
Wiele osób twierdzi, że to bardzo dużo, ale w obronie mamy stanęła Lara Gessler. Córka restauratorki jakiś czas temu wyznała, że za jakość czasami naprawdę warto zapłacić.
Zakładając, że ktoś mówi, że kosmiczną ceną jest 12 zł za ciastko, które jest zrobione na miejscu z najlepszych składników, a potem pójdzie do jakiejkolwiek sieciowej kawiarni i też zapłaci 12 zł za ciastko, które jest mrożone, a było robione dwa miesiące wcześniej, to ja uważam, że to nie jest duża cena