Hells Kitchen 6 - uczestnicy

i

Autor: Krystian Szczęsny Hells Kitchen 6 - uczestnicy

Hell's Kitchen 6: UCZESTNICY w komplecie! Sprawdź, kto wystąpi w Hell's Kitchen 2016!

2016-09-06 17:12

Lista uczestników jesiennej edycji Hell's Kitchen 2016 jest już znana! Sprawdźcie, kim są uczestnicy Hell's Kitchen 6!

Znamy pełną listę uczestników jesiennej edycji Hell's Kitchen 2016! Sprawdźcie, kim są uczestnicy Hell's Kitchen 6, i zobaczcie ich zdjęcia!

>> Hell's Kitchen 6: Nowy prowadzący Michał Bryś nie przeklina, jak Amaro? Możecie się zdziwić!

Już 6 września 2016 rusza nowa edycja Hell's Kitchen – Piekielna Kuchnia. Uczestnicy będą walczyć o 100 tysięcy złotych i pracę w restauracji nowego szefa Michała Brysia. Zobaczcie, kto stanie do piekielnej bitwy.

Piekielna Kuchnia po raz szósty wraca na ekrany. W Hell's Kitchen 6 będzie zarządzał nowy szef Michał Bryś, który zyskał miano niegrzecznego dziecka polskiej gastronomii. To właśnie w jego warszawskiej restauracji L'enfant Terrible pracę otrzyma zwycięzca szóstej edycji piekielnego show. Spośród ponad dwóch tysięcy kandydatów z całej Polski wybrano 16 śmiałków, którzy staną do kulinarnej bitwy. Wśród nich zobaczymy m.in. właścicielkę pizzerii, finalistkę konkursu Miss Polski 2014, szefa kuchni z 18-letnim doświadczeniem i właściciela biura turystycznego.

Zobaczcie, kogo jeszcze będziemy mogli oglądać w „Piekielnej Kuchni” już od wtorku 6 września 2016 o godzinie 20:05 w Polsacie.

DRUŻYNA CZERWONYCH

Izabela Anna Kaczorowska, 25 lat – Biała Rawska

Na co dzień zajmuje się marketingiem i pracuje jako coach, ale uwielbia spędzać czas w kuchni. Przygodę z gotowaniem zaczęła pięć lat temu. Największego doświadczenia nabrała jednak, gdy była w ciąży. Z powodu cukrzycy ciążowej, zaczęła czytać dużo książek na temat gotowania. Brała także udział w warsztatach i szkoleniach kulinarnych. Prowadzi bloga kulinarnego. Jest rzetelna i zawsze dąży do osiągnięcia ustalonego celu. Prywatnie mama 3-letniego syna. Interesuje się motoryzacją i tańcem. W przyszłości chciałaby zająć się organizowaniem eventów i pokazów gastronomicznych.

Agnieszka Jasińska, 29 lat – Ruda Śląska

Zawodowo prowadzi firmę budowlaną zajmującą się montażem balustrad i konstrukcji ze stali nierdzewnej, ale gotowanie jest jej pasją od 20 lat. Jako mała dziewczynka podpatrywała w kuchni babcię i mamę. Z czasem zaczęła sama eksperymentować i szukać nowych smaków. Od czterech lat uczęszcza na różne kursy kulinarne w Polsce i za granicą, m.in. we Włoszech. Specjalizuje się w pieczeniu tortów. Bardzo ceni tradycje polskiej kuchni. Jest perfekcjonistką, co uważa za swoją wadę i zaletę jednocześnie. Chciałaby zawodowo zająć się gastronomią i prowadzić swój program kulinarny. Marzy o swojej własnej książce kulinarnej. Jest autorką bloga kulinarno-podróżniczego.

Emilia Bykowska, 30 lat – Gdynia

Ukończyła szkołę zawodową na kierunku kucharz, kelner oraz technik technologii żywienia, ale gotowaniem interesowała się już jako dziecko. Obecnie jest właścicielką pizzerii w Gdyni i pracuje w jednej z tamtejszych restauracji. Od kilku lat bierze udział w warsztatach i pokazach kulinarnych. Jest niezwykle ekspresyjna i potrafi walczyć o siebie i swoje zdanie. Twierdzi, że w kuchni nie ma słabych stron. Nigdy się nie poddaje, a niepowodzenia traktuje jako nauczkę na przyszłość. Trenowała piłkę nożną. Marzy o własnej restauracji i gwiazdce Michelin. W programie uczestnicy nazywają ją „Szajba”.

Katarzyna Gajewska, 24 lata – Olsztyn

Od kilku lat zajmuje się modelingiem. Pracowała także jako prezenterka w tureckiej telewizji. Ma na koncie kilka tytułów miss (m.in. Bursztynowa Miss Polski 2013, Miss Warmii i Mazur 2014, finalistka Miss Polski 2014). Jest kulinarnym samoukiem. Nigdy nie pracowała w profesjonalnej kuchni. Uwielbia poznawać nowe smaki, łączyć ze sobą nieoczywiste składniki. Studiowała na kierunku Inżynieria Ochrony Środowiska, ale zmieniła kierunek i obecnie uczy się kosmetologii. Sprawa wrażenie osoby niezwykle spokojnej, ale ma charakter. Uczestnicy mówią na nią „Barbie”.

Karolina Sadura, 26 lat – Piotrków Trybunalski

Z kuchnią związana jest zawodowo. Pracuje jako kucharz w jednej z sieciowych restauracji. Miłość do gotowania zaszczepił w niej ukochany dziadek. Jej anielski wygląd to tylko pozory... Potrafi zacięcie walczyć o swoje. Jest szczera, czasem aż do bólu. Marzy o tym, żeby wygrać „Hell's Kitchen” i otworzyć własną restaurację kierowaną do dzieci i młodzieży. Prywatnie żona i mama dwójki dzieci. Uczestnicy mówią na nią „Atomówka”.

Marta Smeja, 27 lat – Gdynia

Gotuje od dziecka i już w przedszkolu wiedziała, że będzie kucharką. Swoje pierwsze kroki w gotowaniu stawiała pod okiem mamy. Ukończyła szkołę zawodową z tytułem Kucharz małej gastronomii oraz technikum uzupełniające o profilu Kucharz. Pracuje jako zastępca szefa kuchni w jednej z restauracji w Rumi. Przez dziewięć lat trenowała rugby. Była reprezentantką Polski i wielokrotną Mistrzynią Polski w tej dziedzinie. Jest twardą babką, ale jak sama twierdzi ma miękkie serce. Marzy o założeniu rodziny i posiadaniu gromadki dzieci.

Małgorzata Augustyn, 30 lat – Trzebnica

Gotuje od 13 lat, a od 12 zajmuje się tym zawodowo. Nie ukończyła wprawdzie nie skończyła szkoły kierunkowej w dziedzinie gastronomii, ale nie przeszkadza jej to w zawodzie. Obecnie pracuje jako kucharka w jednym z wrocławskich hoteli. Ma na koncie kurs w zakresie kuchni fusion. Od niedawna prowadzi także bloga kulinarnego. Wypieki nie są jej mocną stroną. Jest nieprzewidywalna i uparta. Na co dzień matka dwójki dzieci i szczęśliwa żona.

Kamila Gockowiak, 29 lat – Puck

Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Kiedyś pracowała w pizzerii, a obecnie jako projektant w jednym z marketów budowlanych. Nie radzi sobie w przyrządzaniu dań z owocami morza. Zgłosiła się do „Hell's Kitchen”, żeby rozwinąć skrzydła i nauczyć się pokory, ponieważ bywa impulsywna. Jest mamą dwójki dzieci i to właśnie rozłąka z nimi jest dla niej najtrudniejsza.

DRUŻYNA NIEBIESKICH

Tomasz Ptak , 22 lata – Ostrów Wielkopolski

Z wykształcenia kucharz małej gastronomii, a na co dzień chłopak, który żadnej pracy się nie boi. Był magazynierem, kierowcą międzynarodowym i monterem wykładzin podłogowych. Ma na koncie praktyki w dwóch restauracjach w Krotoszynie. Przez trzy miesiące pracował jako kelner i pomoc kuchenna w Niemczech, a po powrocie do Polski zatrudnił się w jednej z sieci fast food. Obecnie ma własną firmę świadczącą usługi kelnerskie. Jego pasją jest sport. Jest fanem piłki nożnej, trenuje na siłowni a od niedawna również boks. Nie lubi przegrywać, a najważniejszymi osobami w jego życiu jest żona, z którą kocha podróżować. Ze względu na podobieństwo do Zenona Martyniuka otrzymał przydomek „Zenek”.

Mikołaj Król, 21 lat – Radom

Gotowaniem zajmuje się zawodowo od ok. 5 lat. Uważa, że kucharz jest artystą, a gotowanie sztuką. Kocha eksperymentować, ale niezbyt dobrze radzi sobie z wypiekami. Twierdzi, że jest bardzo pracowity i zdeterminowany, choć czasem bywa wybuchowy. Singiel. Ma nadzieję, że w programie znajdzie miłość życia. Jest bardzo związany z rodziną. Marzy o własnej restauracji, bo gotowanie jest jego największą pasją. Najmłodszy uczestnik szóstej edycji „Hell's Kitchen – Piekielna Kuchnia”. „Petarda” - tak zwracają się do niego uczestnicy oraz szef Michał Bryś.

Jakub Suchta, 32 lata – Wrocław

Właściciel biura turystycznego, kapitan i organizator rejsów morskich na całym świecie oraz eventów dla firm. Ale to gotowanie jest jego największą pasją już od wczesnego dzieciństwa. Jest kulinarnym samoukiem. W swojej kuchni nigdy nie korzysta z gotowych przepisów a inspiracje na swoje potrawy czerpie z morskich wypraw. W poszukiwaniu kulinarnego doświadczenia wyjechał do Londynu, gdzie miał okazję pracować jako kelner dla Gordona Ramsaya oraz Marco Pierre'a White'a. Po powrocie do Polski pracował w różnych restauracjach, w których był odpowiedzialny m.in. za dobór menu oraz szkolenie personelu. W przyszłości chciałby prowadzić program kulinarno-podróżniczy łącząc w ten sposób wszystkie swoje pasje. Nie boi się wyzwań, a w pracy w kuchni jest bardzo skupiony na osiągnięciu celu.

Marcin Zdeb, 29 lat - Kraków

Już od dziecka miał smykałkę do gotowania, ale nigdy nie podjął kształcenia w tym kierunku. Według niego najlepszą szkołą jest uczenie się na błędach, dzięki czemu chętnie eksperymentuje w kuchni. Łatwo nawiązuje kontakty i jest bardzo pozytywną osobą, dlatego nie bardzo dogaduje się z pesymistami. Jak sam twierdzi bywa egoistyczny. Jest uparty i spontaniczny. Nie boi się ekstremalnych wyzwań i lubi rywalizację. Wielki fan wysiłku fizycznego i ciężkich brzmień, co wyraża grając na perkusji w jego zespole. Na co dzień jest grafikiem komputerowym.

Błażej Loska, 33 lata – Bieruń

Przygodę z gastronomią rozpoczął, gdy miał 14 lat. Odbywał wówczas praktyki jako kucharz. Przez kolejne czternaście lat jego życie zawodowe było związane z pracą w kuchni. Obecnie pracuje w branży motoryzacyjnej, ale chciałby wrócić do gotowania. Jak sam twierdzi jest zdecydowany w podejmowaniu decyzji, ale niekiedy zdarza mu się wybierać drogę na skróty. Jest bardzo troskliwy i uczynny. Cechuje go także pewność siebie i poczucie humoru.

Michał Suchanowski, 37 lat – Bytom

Gotuje zawodowo od 18 lat. Ukończył technikum gastronomiczne o profilu technik/technolog żywienia zbiorowego. Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz w Niemczech. Ma na koncie udział w różnych konkursach kulinarnych, m.in. był półfinalista olimpiady dla kucharzy, zajął drugie miejsce w konkursie na targach kulinarnych w Krakowie. Jest osobą niezwykle zorganizowaną i ambitną. Trenuje judo. Każdą wolną chwilę poświęca żonie oraz dwóm synom. Marzy o własnym lokalu gastronomicznym.

Damian Bańkowski, 28 lat – Elbląg

Od 11 lat związany z gastronomią. Pracował w restauracjach w Warszawie oraz w Holandii, gdzie spędził aż sześć lat. Fascynuje się Gordonem Ramsayem. W pracy stara się być zawsze skupiony, ale czasem zdarzają mu się dni, kiedy bywa roztrzepany. Nie lubi aroganckich ludzi. Jego słabą stroną w kuchni są desery, ostrygi i ośmiornice. Kiedy nie gotuje, gra w piłkę nożną i podróżuje, bo to jego największe pasje.

Jakub Wolski, 36 lat – Piotrków Trybunalski

Od dwóch lat prowadzi własne bistro w Piotrkowie Trybunalskim, gdzie codziennie rano wypieka chleb na zakwasie według przepisu jego mamy. Wcześniej przez 10 lat pracował w gastronomii, prowadząc m.in. hotel, restauracje i firmy cateringowe. W swoim życiorysie ma również pracę na ogromnych statkach pasażerskich. Do programu przyszedł przede wszystkim po to, aby nabrać doświadczenia oraz zdobyć wiedzę kulinarną, której – jak sam mówi – wciąż mu brakuje. Jest bardzo energiczny, choć na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie osoby niezwykle spokojnej i zdystansowanej. Jest mężem i ojcem dwójki cudownych dzieci. W programie otrzymał pseudonim „Sowa”.

Hell's Kitchen 6 - w każdy wtorek od 6 września 2016, o godzinie 20:05, tylko w Telewizji POLSAT!