Kryzys spowodowany ogólnoświatową pandemią odczuli wszyscy właściciele gastronomii. Zarówno tych dużych jak i małych. Również coś na ten temat wie Ed Sheeran, który jest właścicielem restauracji Bertie Blossoms w Londynie, mieszczącej się w bogatej dzielnicy. Lokal został założony wspólnie z managerem artysty.
Bertie Blossoms to restauracja, która miała przynosić dodatkowe zyski, jednak przez pandemię to właściciele muszą do biznesu dopłacać i to jak podają zagraniczne serwisy nie mało.
Polecany artykuł:
Wszystko oczywiście przez lockdown i przymusowe zamknięcie lokalu. Co ciekawe nie pomogło nawet wydawanie zamówień na wynos. Ed zachęcał klientów, oferując im wino w znacznie niższej cenie. Jego starania na nic się jednak zdały.
Jeśli chcesz zarobić małą fortunę w gastronomii, powinieneś zacząć od dużej fortuny. To jedna z tych rzeczy w których, o ile nie jesteś Jamiem Oliverem lub Gordonem Ramsayem i nie masz wielu restauracji, to jest to bardzo trudne. Miało trudny początek, ponieważ zostało otwarte dwa miesiące przed pandemią. Są tam naprawdę dobre piwa i dobre rzeczy w menu, w zasadzie to wszystko, czego chciałbym w barze.
– mówił Ed w podcaście u Jessie Ware.
Ed Sheeran nie podjął jeszcze decyzji co do zamknięcia restauracji, jednak jak sam przyznaje, po roku sytuacja lokalu nie poprawiła się…