W tym odcinku Kuchennych rewolucji Magda Gessler stanęła u wrót … baru mlecznego. Daniel swój bar mleczny prowadził w centrum Mokotowa. Wydawać by się mogło, że to miejsce wymarzone, ale jak zarobić, kiedy chce być się i dobrym, i uczciwym, i karmić ludzi tanio, a jeszcze do tego w niewielkim lokalu. Nie jedynie miejsce, ale i właściciel był tutaj twardym orzechem do zgryzienia i jednocześnie ludzką historią, w którą momentami aż trudno było uwierzyć. Zwłaszcza jeśli ten, kto ją opowiadał ma zaledwie 22 lata. To była rewolucja nie tylko na talerzu, ale i w sercach, i w umysłach. Teraz lokal nosi nazwę Bar Koperkowy. Jak wygląda jego menu? Gdzie się znajduje?
Kuchenne rewolucje - najgorsza zmiana w historii programu. Lokal spłonął, a właściciel zmarł
Bar Koperkowy - menu i ceny
Oto wybrane propozycje z karty dań:
- Połówka kurczaka po węgiersku - 47 zł
- Pierś z kaczki w sosie jeżynowym - 56 zł
- Papardelle z borowikami w śmietanie z kurczakiem tymiankiem - 29 zł
- Żeberka w sosie BBQ - 29 zł
- Gnocchi z koperkowym pesto - 27 zł
- Golonka w piwie - 28 zł
- Zupa koperkowo-kalafiorowa z cielęciną - 24 zł
- Pierogi z kozim serem i fetą - 26 zł
- Krem koperkowy z ptysiami - 20 zł
Bar Koperkowy - adres
Niektórzy mogą się zastanawiać, gdzie dokładnie w Warszawie znajduje się lokal Bar Koperkowy. Dokładny adres byłego baru mlecznego na Mokotowie to Puławska 84, 02-603 Warszawa.