Kuchenne rewolucje: Piekary Śląskie - Modry kociołek. W Piekarach Śląskich, górniczym mieście liczącym sobie 50 tysięcy mieszkańców, króluje śląska kuchnia. Nie inaczej karmią też w „Modrym Kociołku”, restauracji prowadzonej od siedmiu lat przez Ewę i jej męża Wojtka. Problem w tym, że żadne z nich nie ma talentu do zarządzania zespołem. Ewa otwarcie mówi, że nie umie niczego wymagać i ma kłopot z wydawaniem najprostszych poleceń. Z kolei Wojtek nie mówi, tylko krzyczy i przyznaje się, że gdy coś go wkurzy to lepiej schodzić mu z drogi. A najczęściej podnosi głos na pomagające w restauracji córki – będącą w ciąży Agnieszkę i siedemnastoletnią Oliwię. Zwłaszcza młodszej dostaje się często. Dziewczyna z powodu pracy w restauracji nie ma czasu na naukę, o życiu towarzyskim nie wspominając. Choć w „Modrym Kociołku” uwija się cała rodzina, efektów nie widać. Klienci zaglądają tu tylko w weekend, a i tak nie ma ich za dużo. Restauracja już dawno przestała przynosić zyski, a dalsze dokładanie do lokalu grozi katastrofą. Czy Magdzie Gessler uda się wprowadzić do tej śląskiej rodziny spokój a do ich biznesu dobrobyt?
ZOBACZ TAKŻE: Kuchenne rewolucje - najbardziej hardcorowe odcinki. Te momenty programu przeszły do historii
Laboratorium Chleba - menu, ceny
Oto przykładowe propozycje z menu restauracji Laboratorium Chleba, które można znaleźć na Facebooku:
- Placek po węgiersku - 19,50 zł
- Zestaw schabowy - 18,50 zł
- Pizza Capricciosa - 29 zł
- Chicken Burger - 15 zł
- Naleśniki z fetą i szpinakiem - 12 zł
- Sałatka grecka - 16 zł
Laboratorium Chleba - adres
Laboratorium Chleba - gdzie szukać restauracji? Jaki jest adres? Zgodnie z informacjami dostępnymi na Facebooku oraz na stronie internetowej lokalu, adres to 41-943 Piekary Śląskie, Hallera 2. Godziny otwarcia to 11:00-22:00.