Kuchenne rewolucje 20.06.2023. Bytom to przemysłowe miasto w województwie śląskim, o bogatej historii i wielu zabytkach. Właśnie tutaj na obrzeżach miasta, znajdowała się restauracja Pod Orzechem, prowadzona przez rodzinę Janiny i Władysława. Władysław marzył o własnej restauracji od prawie 40 lat, a jego sen wreszcie się spełnił, gdy udało mu się otworzyć lokal. Wszystko wydawało się idealne, a restauracja została przekazana w ręce ich syna, Tomasza. Niestety, Tomasz, pasjonat samochodów i właściciel warsztatu samochodowego, nie miał doświadczenia w prowadzeniu restauracji. Lokal ciągle borykał się z problemami – niewielką liczba klientów, kłopotami finansowymi, brakiem odpowiedniej atmosfery. Wszystko to sprawiło, że Tomasz zaczął tracić wiarę w siebie, a najbardziej bał się, że zawiedzie ojca, który całe swoje życie marzył o własnej restauracji. Z pomocą przyjechała Magda Gessler, która dokonała rewolucji. Zmieniła nazwę lokalu na Dziadek do Orzechów. Teraz świetnie sobie radzi. Jak wygląda karta dań?
Kuchenne rewolucje - najgorsza zmiana w historii programu. Lokal spłonął, a właściciel zmarł
Dziadek do Orzechów - menu, ceny
Przykładowe dania z karty:
- Pasta Serowa - 15 zł
- Barszcz czerwony - 18 zł
- Carpaccio z buraka - 18 zł
- Sałatka Cezar - 33 zł
- Sałatka z łososiem - 35 zł
- Rosół z makaronem - 15 zł
- Żur na swojskim zakwasie - 19 zł
- Rolada wołowa - 49 zł
- Udko z kaczki - 45 zł
- Żeberka - 43 zł
- Pieczeń wieprzowa - 39 zł
- Sznycel Cielęcy - 55 zł
- Tagliatelle z kurczakiem - 29 zł
- Pierogi z mięsem - 22 zł
- Naleśniki - 16 zł
- Deser Szefa Kuchni - 19 zł
- Koryto Rodzinne dla 4-6 osób - 255 zł
Dziadek do Orzechów - adres
Niektórzy mogą się zastanawiać, gdzie dokładnie w Bytomiu znajduje się lokal Dziadek do Orzechów. Jego adres to ulica Żołnierska 99, 41-936 Bytom.