Kuchenne rewolucje 17.10.2019: Pod Zachrypniętym Kogutem. Po rewolucji Pod rumianym jabłkiem - adres, ceny, opinie. Para zakochała się w oszałamiającym widoku na Wisłę, a Marek docenił wielki sad, w którym rosną stare, rzadko już spotykane odmiany jabłoni. Dzięki jego staraniom ogród wciąż kwitnie i owocuje. Mateusz prowadzi z kolei ekologiczną hodowlę kur niosek. Ola, która uwielbia gotować i bardzo lubi ludzi postanowiła otworzyć własną gospodę, w wyremontowanej kamiennej oborze. Korzysta głównie z lokalnych przepisów i ekologicznych produktów. Gospoda „Pod zachrypniętym kogutem” nigdy nie przynosiła dużych zysków, ale w sezonie zaglądało tu sporo osób, co pozwalała na utrzymanie miejsca. Niestety, czas spokoju został przerwany przez tragiczne wydarzenie. Podczas pożaru rodzina straciła dosłownie wszystko. Szczęśliwie udało im się odbudować dom. Kolejne problemy pojawiły się, kiedy Ola poważnie zaniemogła. Jej wielomiesięczna niedyspozycja praktycznie uniemożliwiła funkcjonowanie gospody. Zarówno Marek, jak i Mateusz nie potrafili zająć się miejscem, tak dobrze, jak ona.
Kuchenne rewolucje 17.10.2019: Pod Zachrypniętym Kogutem. Po rewolucji Pod rumianym jabłkiem - adres
Restauracja mieści się w miejscowości Glewo 28, 87-610 Włocławek
Kuchenne rewolucje 17.10.2019: Pod Zachrypniętym Kogutem. Po rewolucji Pod rumianym jabłkiem - ceny
Na oficjalnym fanpage na Facebook'u możecie znaleźć menu. Oto najciekawsze pozycje z karty dań:
Przystawki:
- tatar z gęsiny podawany z grzankami
- jajo od naszych kur sadzone na oliwie podawane na grzybach leśnych
- jajecznica z jaj ekologicznych smażona na słoninie
- jajko w koszulce na sałacie z prażonym słonecznikiem
Zupy:
- rosół z pieczonym pomidorem podawany z makaronem naszego wyrobu
- czernina słodko-kwaśna z domowym makaronem
- zupa ze świeżych grzybów leśnych z domowym makaronem i wiejską śmietaną
Drugie dania:
- pulpety z kaczki w sosie pieczeniowym pani Magdy Gessler
- sandacz w sosie śmietanowo- koperkowym
- łopatka jagnięca konfitowana podawana na puree ziemniaczanym z pieczonym czosnkiem
- kotlet schabowy podawany z marchewką z groszkiem
- maczanka dobrzyńska z mięs mieszanych
- czulent z jagnięciną podawany z jajem na twardo
Kuchenne rewolucje 17.10.2019: Pod Zachrypniętym Kogutem. Po rewolucji Pod rumianym jabłkiem - opinie
Po wizycie Magdy Gessler lokal cieszy się bardzo dobrymi opiniami osób. Oto kilka wybranych opinii z Facebooka:
Pięknie umiejscowiona restauracja i na prawdę cudne jedzenie. Szarlotka uzależnia, dania obiadowe mmmmm...brak słów ! Poprostu chce się tam wracać ? Niebo w gębie i na ziemi ;)?
Malownicze miejsce ? pyszne jedzenie! Polecam!
Kolejny punkt na naszej K.baczkowej mapie, godny polecenia ;)
Polecam ten fantastyczny lokal!
Po Rewolucjach jest tutaj naprawdę przepięknie i smacznie!