Kuchenne rewolucje: Mada w Warszawie. Po rewolucji Granat: ADRES, MENU, CENY. Jak teraz funkcjonuje restauracja? Sytuacja finansowa Marty i Vasila stawała się jednak coraz gorsza. Dlaczego w tak zamożnej dzielnicy ich lokal świeci pustkami? Na to pytanie potrafi odpowiedzieć tylko Magda Gessler, którą zdesperowani właściciele Mady poprosili o pomoc. Jak udała się rewolucja?
Polecany artykuł:
Kuchenne rewolucje: Mada w Warszawie. Po rewolucji Granat: ADRES
Restauracja znajduje się na warszawskim Wilanowie. Dokładny adres to ul. Branickiego 10 lok 111, Warszawa. Restauracja czynna jest w godzinach 12-22.
Kuchenne rewolucje: Mada w Warszawie. Po rewolucji Granat: MENU
W menu znajdziemy wspaniałe potrawy z kuchni gruzińskiej. Dania z pieca, które znajdziemy w restauracji Granat, to:
- MCHLOWANA (placek z ciasta drożdżowego nadziewany serem i szpinakiem)
- KUBDARI (okrągły placek z ciasta drożdżowego nadziewany mięsem mielonym)
- CHACZAPURI (tradycyjny gruziński placek nadziewane serem)
Dania główne, które znajdują się w karcie, to m.in.:
- CHACZAPURI ADŻARSKIE (z regionu Adżara z jajkiem sadzonym na wierzchu)
- CHINKALI (tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem i z rosołem w środku)
- PIELMIENI (ręcznie robione małe pierożki z mięsem mielonym)
Zupy:
- BULIONI (rosół z baraniny z chinkali)
- LOBIO (tradycyjna zupa z czerwonej fasoli i świeżą kolendrą)
- CHARCZO (esencjonalna zupa z wołowiny z ryżem i pomidorami)
Kuchenne rewolucje: Mada w Warszawie. Po rewolucji Granat: CENY
Ceny w restauracji są bardzo przystępne. Koszt dań z pieca waha się między 20 a 26 zł, zupy kosztują między 14 a 17 zł, a dania główne - od 25 do 45 zł.