Alexandre Lagarde (Jean Reno), uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot – człowiek, który potrafi ugotować wszystko.
Komentarz ambasadorki filmu – MAGDY GESSLER:
Reżyseria: Daniel Cohen
Obsada:
· Jean Reno („Różowa pantera”, „Goście, goście”, „Leon zawodowiec”, „Wielki błękit”)
· Michaël Youn („W 80 dni dookoła świata”)
Gatunek: komedia
Produkcja: Francja 2012
Dystrybucja w Polsce: Monolith Films