Kuchenne rewolucje

i

Autor: Materiały Prasowe

Alpejska Dolina - Warszawa. Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja nadal istnieje?

2020-12-22 13:13

Grande Azzurro było włosko-polską restauracją na warszawskim Bródnie. Właściciel, pan Artur, chciałby, aby do tego miejsca przychodziły na obiad rodziny z dziećmi, a nie tylko młodzież. Niestety jego głównym zajęciem jest praca w banku. Dlatego zarządzanie lokalem przekazał Ani. Problem w tym, że młoda kobieta jest specjalistką od robienia pizzy i ubijania śmietany.

Alpejska Dolina - Warszawa. Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja nadal istnieje? Kierowanie ludźmi nie wychodziło Ani. Zamiast zagonić załogę do pracy, razem z nią popija herbatę na zapleczu. A obowiązki czekają. Czy Magdzie Gessler udało się uratować to miejsce i czy Alpejska Dolina nadal funkcjonuje?

Alpejska Dolina - Warszawa. Kuchenne rewolucje pomogły? Czy restauracja nadal istnieje?

Ten odcinek z Warszawy premierowo został wyemitowany 8 maja 2010 roku. Magda Gessler powróciła do tego miejsca trzy tygodnie po rewolucji. Mimo że w Alpejskiej Dolinie nie było żadnych gości, restauratorka przyznała, że potrawy są bardzo smaczne, chociaż wskazała na kilka niedociągnięć. Mimo to Gessler poleciła to miejsce.

Udział w Kuchennych rewolucjach mógł pomóc tej restauracji na jakiś czas, jednak po kilku latach Alpejska Dolina została zamknięta. W opiniach Google ostatnie recenzje gości pochodzą z ok. 2016-2017 roku. Obecnie miejsce to widnieje jako zamknięte na stałe, dokładna przyczyna, dlaczego Alpejska Dolina już nie funkcjonuje, nie jest niestety znana.

ESKA XD #012