Family Food Fight
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Rodzina Bazarnik (małżeństwo Iza i Ryszard z synem Antkiem)
Muzyczna Rodzina. Ryszard to multiperkusjonista, podwójny rekordzista Guinessa, twórca niesamowitych projektów, takich jak między innymi największy bęben świata. Iza to piosenkarka, kompozytorka, autorka tekstów i wielka pasjonatka gotowania. Miłość do kuchni zaszczepił w niej dziadek. 13-letni Antek dzielnie wspiera mamę w kuchni, a tatę - grając na perkusji. Ich kuchnia to wypadkowa tego, na co akurat mają ochotę, co znajdą w lodówce i na co pozwoli im fantazja. Spontaniczna, pełna pasji i smaku. Jak sami przyznają, są kulinarnymi amatorami. Spełniają się w muzyce, komponowaniu i występowaniu, gotowanie to ich największa pasja „po godzinach”.
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Rodzina Ceballo (małżeństwo Anna i Reinaldo z synem Jonasem)
Mieszanka wybuchowa. Polsko-kubańska rodzina. Ich największą miłością jest kuchnia i muzyka! Rei ma swój zespół Tripulacion Cubana, czyli „kubańska załoga”, który współtworzy w 90% ze swoimi rodakami. Ich repertuar nawiązuje do muzyki kubańskiej w każdej odsłonie. Ania jest managerem zespołu. Inspiracją do gotowania dla całej rodziny byli dziadkowie, później rodzice, a obecnie - podróże i programy kulinarne. Zgodnie twierdzą, że nie ma dania, którego by nie spróbowali. W życiu kierują się zasadą dzielenia się z ludźmi tym, co robią - czyli muzyką, pasją do gotowania i tańcem!
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Rodzina Jeleń (przyjaciele Jarek, Michał, Marcin)
Rodzina z wyboru! Jarek, Michał i Marcin to najlepsi przyjaciele. Znają się od ponad 20 lat, Jarek jest nawet ojcem chrzestnym ukochanej córki Michała, Marcin to jej przyszywany wujek. Jak sami mówią, są sobie bliżsi niż rodzina, i żartują, że spędzają ze sobą więcej czasu niż z żonami. Razem tworzą zespół disco-polo Longo&Junior, znany z takich utworów jak „Tańcz, tańcz, tańcz” czy „Kolorowa sukienka”. To trio z Chorzowa, które kocha tradycyjną kuchnię polską i śląską.
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Rodzina Krechów (małżeństwo Joanna i Hubert z córką Ewą)
Rodzina, która je i gotuje w duchu slow food. Krechowie są właścicielami sadów ze starymi odmianami jabłek, sporego ogrodu warzywnego i mikrobrowaru. Gotują sezonowo, prosto i z sercem. Hubert zajmuje się browarem i tłocznią soków, a jego żona to nauczycielka, której wielką pasją jest praca w ogrodzie. Największą dumą Asi i Huberta są oczywiście ich córki Ewa i Ida. Cenią ich niezależność i umiejętność odnajdywania się w różnych sytuacjach. Razem z rodzicami w programie gotować będzie młodsza córka, 19-letnia Ewa, tegoroczna maturzystka, która interesuje się reklamą i marketingiem.
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Lubczanki (kuzynki Maria, Irena i Jadwiga)
Pogodne kuzynki, należące do koła gospodyń wiejskich, w którym odtwarzają stare przepisy. Promują kuchnię regionalną, a ich znakiem rozpoznawczym jest lubczyk! Nie posiadają wykształcenia gastronomicznego, gotować nauczyły się od swoich mam i starszego rodzeństwa. Ich popisowa Lubecka zupa z lubczykiem została wpisana w rejestr produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i zdobyła I nagrodę w Ogólnopolskim Konkursie Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Rodzina Szatanów (mama Bożena z córką Kasią i jej kuzynem Marcinem)
Szefem kuchni w tej drużynie jest mama Bożenka. Kasia i Marcin jeszcze w dzieciństwie w każdy weekend spotykali się w domu Bożenki i kosztowali jej najpyszniejszych potraw. Gotowanie kojarzy im się z tymi radosnymi wspomnieniami. Cała trójka jest kulinarnymi samoukami. Każdy ma inny smak i inne kulinarne upodobania, ale wszyscy lubią ich „Szatańską” kuchnię! Marcin jest fanem kuchni orientalnej, Bożena lubi tradycyjną kuchnię polską, a Kasia gotuje to, co smakuje jej mężowi (czyli wszystko)…
Źródło: Materiały prasowe Polsat
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...